Sluta baka torra bullar

Tycker du att det är svårt med bullbak? Många kan bli lite avskräckta från att baka bullar när man inser hur lång tid det tar. Först måste an vara väldigt noggrann med att få till en bra deg, sedan ska den jäsa i två omgångar och till sist får man oftast köra in fler en än plåt i ugnen. Ibland kan det hända att man stressar för att bli färdig snabbt och slarvar lite med mått och temperaturer och då kan det lätt gå fel. Besvikelsen om man inser att det kanske blev lite för mycket mjöl i degen och står där med en hög torra bullar kan vara förödande.

För det första så kan man använda mängden mjöl som står i receptet som en fingervisning, men eftersom den ena degen inte är den andra lik så kan man inte alltid lika på mängden exakt. Häll i lite mjöl i taget för att inte riskera att det blir för mycket. När det gäller temperaturer så står det i många recept att mjölken man tillsätter till jästen ska vara 37 grader. Det är såklart enkelt att uppnå om man har en bra termometer, men inte helt nödvändigt. Sanningen är att man kan använda kall mjölk också, men behöver vara mer noggrann när man arbetar degen så den blir varmare. Gör man inte detta kommer jäsningsprocessen inte starta igång. Det bästa tipset måste dock ändå vara att inte snåla med fyllningen. Mer fyllning ger en krämigare bulle och kan näst intill rädda din torra deg. Snåla inte med smöret i fyllningen så kommer du få ett vinnande resultat!