Om oss

…hur det började

It started with a love affaire… nej inte riktigt så gick det till. Men vi har gillat varandra sen vi träffades första gången i Friluftfrämjarnas lokal i Jokkmokk 1995. Vi tycker själva att vi kompletterar varandra bra med våra olika styrkor. Det vi har gemensamt är glädje och livslust. Vi är sociala till vår läggning, vilket betyder att vi älskar att vara mitt i smeten. Om vi dessutom hamnar i smeten kan det bli riktigt spännande.

I april 2010 var vi med våra män och delar av barnaskaran till Parka som ligger efter Kungsleden. Kicki gick då en startaeget –utbildning. Den friska luften och de fantastiska vyerna satte nog fart på våra ideér och ur detta har K&M in bageri och lanthandel vuxit fram.

Det tog ganska exakt 20 månader från ideé till färdig handling. Det vill säga tills den dag vi äntligen fick öppna portarna.

Men nu är vi här! Och vi önskar dig välK&Men In

Marie

Marie är född och uppvuxen i Hälsingland. När gymnasietiden var över lämnade hon Sverige för att upptäcka världen. Från diskare på ett konferenshotell fick hon flytta vidare till kallskänken och där väcktes intresset för mat. Framförallt desserter och bakverk. Senare läste hon vid Uppsala universitet på linjen för kostekonomi- och kostterapi. Jobbade under några år, startade sedan eget inom resebranschen. Längtan efter mat och bak fanns kvar och vävdes ihop med Kickis dröm och affär.

Kicki

Kicki är född och uppvuxen i Jokkmokk. Hon har arbetat inom barnomsorgen i många år. Bott i Östersund i sju år där hon bland annat gick en friskvårdsutbildning. Kicki bakar ofta. För henne är brödbaket som vad meditation är för en munk. Avslappnande och rofyllt. Ända sen Kicki var liten har hon haft en dröm att få äga en affär. Nu har drömmen gått i uppfyllelse.