Bloggen

Mer än bara en fika

Att sätta sig ner och fika är egentligen så mycket mer än att bara sätta sig ner och fika. Det kan vara en stund då du lär känna en ny människa, när ett viktigt beslut tas eller när du bara njuter av livet antingen ensam eller tillsammans med någon. Att fika kan med andra ord handla om väldigt mycket mer än att bara äta ett bakverk.

En dejt
Visste du att något av det vanligaste att göra på en dejt är att sätta sig på ett café, köpa varsitt bakverk och prata om livet? Ja, det är sant! Det alltså både när det kommer till en kompisdejt och en mer kärleksfull dejt. Ett specifikt café eller ett specifikt fika kan därmed ha en speciell betydelse för er relation.

Kanske sätter ni er någon gång vid ett runt matbord med långa ben på samma café som ni träffades första gången på? Då är det nästan en garanti att samma känslor kommer att blomma upp och er fika tillsammans får en helt annan innebörd.

Där ett viktigt beslut tas
Lika fin och mysig som en fika kan vara, lika jobbig och tuff kan den vara. För en fika kan också innebär tuffa beslut, och det alltså inte tuffa beslut om vilket bakverk du ska välja. De här tuffa besluten kan handla om allt från relationer till arbetsrelaterade beslut.

Men oavsett varför det är en jobbig fikastund så kommer det kännas lite bekvämare med varsitt bakverk och någon slags dryck stående på matchande bordstabletter på bordet. Då kan du fokusera på något annat – om än bara för någon sekund – när det blir stel stämning eller om en obekväm situation uppstår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *