Bloggen

Så bakar du enligt rawfood

Det är idag väldigt vanligt att äta enligt rawfood. En diet som många även kombinerar med veganska råvaror. Men vad innebär då rawfood och framförallt, hur bakar men enligt rawfood?

Vad är rawfood?
Rawfood är en råkost som innebär att man äter frukt, grönsaker eller andra råvaror i sin naturliga form. Ingenting som används för värmas över 47 grader, vilket är optimalt för att bevara samtliga vitaminer och mineraler i maten du använder. Fördelen med detta är att rawfood är väldigt näringsrikt.

Däremot finner många att rawfood är väldigt begränsat, då man inte kan värma någonting i stekpanna eller i ugnen. Men fördelarna är så många att man snabbt kan undgå nackdelarna. Att lära sig äta enligt rawfood är knepigt i början, precis som om man skulle bli vegetarian, vegan eller behöver justera sin kost. Men genom att leta fram lite nya recept att testa och sakta men säkert vänjer sig in i den nya kosten så är det faktiskt inte så knepigt som man tycker i början.

Vad är rawfood?
Valet av olika bakverk som man kan göra är faktiskt inte så begränsat som man tror. Både tårtor, kakor, glass och annat kan tillagas utan att ingredienserna behöver värmas upp. Även många recept på pajer enligt rawfood finns där ute som du kan testa på.

Ett populärt val för många som precis börjar äta enligt rawfood är olika rawbollar. Dessa blandas enkelt samman med torkad frukt, nötter, frön och jordnötssmör. Addera de ingredienser som du tycker om och sedan har du någonting gott att servera till kaffet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *