Bloggen

Lär dig mer om kaffe

En god kaka och en kopp smakrikt kaffe går verkligen hand i hand. Så för att du ska lyckas med ett cafe eller litet bageri så bör fokuset ligga minst lika mycket på att ta hem bra kaffebönor som att baka en spännande tårta.

Kaffe är dock en hel djungel och det finns många olika sorters kaffe som du bör lära dig mer om. Att undersöka marknaden och jämföra utbudet av kaffe är minst lika viktigt som när du ska köpa en ny riskokare till hemmet eller passande utemöbler till trädgården. Det är detaljerna som räknas!

Skillnaden mellan Robusta och Arabica
Det finns framför allt två olika typer av bönor på marknaden, vilket är Robusta och Arabica. Robustabönan kommer från början från centrala Afrika, men idag odlas den framför allt i Vietnam. Robustan är mer tålig och enklare att odla vilket är varför skördarna av denna böna är större och gör Robustabönor mer prisvänlig. Men låt dig inte luras. Robusta har en mer smakrik karaktär och de bästa blandningarna av kaffebönor består av både Robusta och Arabica för att ge kaffet den allra bästa smaken.

Arabicabönor ger en mer fin karaktär och uppskattas särskilt i bland annat Skandinavien. Denna bönan kommer ursprungligen från Etiopien.
Testa dig fram
Precis som med ett gott vin så finns det inget kaffe som är det bästa för alla. Så testa dig fram för att hitta din favorit på marknaden. Det kräver lite tid men är helt klart mödan värd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *